1. Teklifinizi her zaman detaylı bir ön görüşme sonrasında hazırlayın.
Satışın en önemli parçalarından biri müşteriyi iyi dinleyip, ihtiyacı eksiksiz anlamaktır. Teklifinizi hazırlamadan önce müşterinizin ne istediğini detaylıca öğrendiğinizden emin olun. Müşteriniz sizden hemen bir teklif isterse, öncelikle ihtiyacı anlamanızı sağlayacak sorular sorun ve teklifi daha sonra iletin.
2. Teklifiniz müşteri ihtiyaç ve hedeflerini kapsamalıdır.
Müşteri adayınızın neye ihtiyacı olduğunu anladığınızı teklifinizde göstermelisiniz. Müşterinin ulaşmak istediği hedeflere teklifinizin giriş kısmında mutlaka yer verin. Bu hedefleri teklifin ilk satırlarında gören müşteriler, teklifi okumaya daha istekli olurlar.
3. Müşteriniz, ihtiyacı karşılanınca sağlanan faydayı teklifte görmelidir.
Doğru soruları sorarak öğrendiğiniz ihtiyaçların karşılanması ile müşterinize nasıl bir fayda sağlayacağınızı teklifinizde net olarak belirtin. Sağladığınız faydanın sunduğunuz çözüm maliyetinden çok daha değerli olduğunu müşterinizin görmesini sağlayın.
4. İhtiyacı karşılayan 3 seçenek sunun.
Teklifinizi alternatif çözüm önerileri ile hazırlayın. Müşteriniz teklife baktığında aynı ihtiyacı farklı fiyat seçenekleri ile karşılayabildiğinizi net olarak anlasın. Müşterilerinizin en yüksek fiyatlı seçeneğe veya asıl teklifiniz olan orta fiyatlı seçeneğe yöneldiğini göreceksiniz.
5. Teklif hazırlamanızı ve takip etmenizi sağlayacak bir yazılım kullanın.
Önceden kaydettiğiniz şablonları kullanarak belirlenmiş standartlarda teklifler hazırlayabileceğiniz ve gönderdiğiniz teklifleri kolaylıkla takip edebileceğiniz bir yazılım kullanın. TeamGram ile kusursuz satış tekliflerinizi dakikalar içinde hazırlar, müşterinize e-posta olarak gönderir, okunduğunda haber alır ve mobil cihazlarınızla tekliflerinizi her yerden yönetebilirsiniz.
6. Tekliflerinizi sözleşme dokümanı yerine de kullanın.
Teklifinizin sonunda, beraber çalışmaya başlamanızı sağlamaya yönelik müşterinizin imzalayacağı bir alan olmalıdır. Araya gereğinden fazla aşama ekleyerek satış sürecini uzatmak, satış kaçırmanıza neden olabilir. Tekliflerinizde müşterinizin imzalayacağı bir alan olursa, teklifiniz imzalandığında hızlıca çalışmaya başlayabilirsiniz.